Kiraly Iris şi Vlad Gora s-au impus la Cupa Municipiului Zalău

Peste 50 de sportivi din Bucureşti, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Câmpia Turzii, Târgu Mureş, Sighetu Marmaţiei, Zalău şi Şimleu Silvaniei s-au întrecut la cea de-a V-a ediţie a Cupei Municipiului Zalău la tenis de câmp. Competiţia a avut loc la finele săptămânii trecute, cu ocazia „Zilelor Cetăţii” şi s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă: 10 ani, 12 ani, 14 ani şi 16 ani atât la masculin, cât şi la feminin.

Zalăul a fost reprezentat de trei cluburi: CSM Zalău, Palatul Copiilor Zalău şi CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei, aproape 20 de tenismeni sălăjeni provenind de la cele trei structuri sportive. Dintre aceştia, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Kiraly Iris şi Vlad Gora, ambii reprezentând CSM Zalău. Cei doi sportivi antrenaţi de Constantin Carp s-au clasat pe primul loc la categoriile 14 ani fete, respectiv 16 ani băieţi.
Deşi venea după o pauză destul de lungă, Kiraly susţinând în această vară examenul de admitere la liceu, tenismena de la CSM Zalău a avut o evoluţie bună la turneul desfăşurat în weekend, obţinând trei victorii. Sportiva zălăuană a avut culoar liber în primul tur, iar în turul doi a dispus în două seturi, 6 – 1, 6 – 0 de Andreea Mocanu, de la Palatul Copiilor Zalău. Adversara din semifinale a fost orădeanca Daria Jula, de care sportiva zălăuană a trecut tot în două seturi, 6 – 0, 6 – 1. Kiraly Iris nu a avut emoţii nici în finala turneului, reuşind să se impună în două seturi, 6 – 1, 6 – 1 în faţa Anamariei Serfezi, de la Voinţa Oradea.
Având în vedere că la categoria 16 ani băieţi s-au înscris doar cinci sportivi, s-a jucat după sistemul „şah”, astfel că zălăuanul Vlad Gora a susţinut patru meciuri. Sportivul antrenorului Carp şi-a învins în două seturi toţi adversarii, câştigând, pe rând, cu scorul de 6 – 0, 6 – 2 în faţa lui Alex Puşcaş (CS Pro Tenis Şimleu Silvaniei), cu 6 – 1, 6 – 1 în faţa sportivului Marius Mureşan, tot de la CS Pro Tenis Şimleu, cu scorul de 6 – 1, 6 – 1 în faţa lui Simion Tamaş, de la CS For Sport Satu Mare, iar în ultimul meci a dispus cu 6 – 0, 6 – 0 de un alt sătmărean, Ciprian Dascălu.
Alexandra Olaru a ocupat doar locul trei la categoria 14 ani fete, după ce a câştigat primul meci cu scorul de 6 – 0, 6 – 2 împotriva Augustei Solomon, de la Palatul Copiilor Zalău, iar în semifinale a pierdut în faţa finalistei Anamaria Serfezi, scor 4 – 6, 3 – 6. Antrenorul Constantin Carp a afirmat că se aştepta la o evoluţie mai bună din partea sportivei. „Alexandra Olaru ar fi trebuit să joace finala cu Iris, însă nu este deloc concentrată în timpul meciurilor. Fizicul o avantajează mult, iar dacă ar da dovadă de mai multă seriozitate în timpul jocurilor, ar avea rezultate mult mai bune”, este de părere Carp.
Categoria 10 ani băieţi a fost câştigată de târgmureşeanul Lokodi Attila, iar la feminin s-a impus clujeanca Alexia Puiac. La 12 ani băieţi s-a impus Răzvan Gligor, de la TC Sun Alba-Iulia, în timp ce categoria fetelor a fost câştigată de Alexandra Petric, de la Dinamo Bucureşti. Sătmăreanul Csacholczi Arnold a devenit câştigătorul categoriei 14 ani băieţi.
„A fost o competiţie reuşită, iar vremea a ţinut cu noi, fiindcă am putut să jucăm pe toate terenurile. Cel mai îmbucurător lucru este faptul că de la un an la altul, numărul participanţilor este tot mai mare”, a mai afirmat Constantin Carp.
Câştigătorii categoriilor au primit la final cupe şi diplome, premiile fiind acordate de Primăria Zalău.

Leave a Comment